Tisztelt Érdeklődő!

A Honvéd Táncszínház csaknem 60 éves. Ez indított bennünket, hogy összegyűjtsük azokat az emlékeket, dokumentumokat, archív anyagokat, amelyek még hozzáférhetőek, digitalizáljuk őket és közrebocsássuk. Alapítványunk ennyit tud tenni a Táncszínházért, ezt azonban örömmel teszi. Reméljük, hogy kiadványunk nem emléket állít, hanem csak visszatekint, összegez és a történet tovább folytatódik.

Megjegyzést érdemel, hogy az érdeklődő nem befejezett munkát böngészhet. A Honvéd Együttes Archívumában, köz- és magángyűjteményekben, a komódok mélyén még rengeteg anyag vár feldolgozásra. Reméljük, hogy hamarosan újabb dokumentumokkal kiegészítve az interneten is hozzáférhetővé tudjuk tenni a Honvéd Táncszínház történetét.

Még egy szó magunkról. A gyűjtemény közreadója a Vitézi Ének Alapítvány, amely hét éve, megalakulása óta támogatja a Honvéd Együttes művészi tevékenységét. A Táncszínház állandó fellépője volt az Alapítvány által szervezett Millenniumi Sokadalmaknak, budapesti népművészeti nagyrendezvényeknek és a Budavári Nyárnak. E kiadvány mintájára az Alapítvány a teljes Honvéd Együttes digitális történetének kiadását is tervbe vette. E vállalkozáshoz örömmel veszi támogatók jelentkezését.

Ezúton köszönjük a Nemzeti Kulturális Alap támogatását, amely nélkül a kiadvány nem jöhetett volna létre. Ugyancsak köszönettel tartozunk Petrovics Ildikónak a grafikai szerkesztésért, H. Árkosi Zsuzsannának a digitális munkálatokért és Kenéz Lászlónak a szöveg- és képszerkesztésért.

Kellemes böngészést kíván:

Stoller Antal
Vitézi Ének Alapítvány
kuratóriumi elnök


Vitézi Ének Alapítvány
Budapest, 1087 Kerepesi út 29/b.
E-mail: alapitvany@folkarchivum.hu